Ας μη μείνουμε άλλο σιωπηλοί!


Σαν γιατροί και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δάσκαλοι και φοιτητές, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πρωτοφανή διαπόμπευση των ιερόδουλων –φορέων AIDS.
Κατά παράβαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας και προαιώνιων κανόνων του ιατρικού απόρρητου οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας δημοσιοποίησαν τα στοιχεία των ασθενών που οδηγήθηκαν στην συνέχεια σιδηροδέσμιες στον εισαγγελέα με τις ευλογίες των ανευθυνουπεύθυνων «συναδέλφων» μας των υπηρεσιών προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Το δήθεν επιχείρημα της ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας είναι απλό φύλλο συκής για την συγκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής βαρβαρότητας. Και ο τελευταίος φοιτητής της ιατρικής γνωρίζει ότι η επιδημιολογική διερεύνηση διασποράς νοσημάτων γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικά με τις σύγχρονες μεθόδους ανοσοεπαγρύπνησης χωρίς την ανάγκη παραβίασης του ιατρικού απόρρητου και της ανωνυμίας των ασθενών.
Σοβαρές επιδημίες όπως του SARS, της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας , της γρίπης των πτηνών διερευνήθηκαν και περιχαρακώθηκαν από την διεθνή επιστημονική κοινότητα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των ασθενών.

Η ανθρωποφαγική και αντιεπιστημονική αυτή μεθόδευση υιοθετήθηκε αποκλειστικά για να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες των υπεύθυνων των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των κρουσμάτων AIDS και των άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων σε χρήστες ουσιών, για την παντελή έλλειψη πρόνοιας στην ασύδοτη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και για την απουσία κάθε έννοιας πρόληψης και αγωγής υγείας στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

Ακόμα πιο τραγική είναι η διαπίστωση ότι στην πρωτοφανούς αγριότητας αυτή εκστρατεία πρωτοστάτησαν ιατροί προϊστάμενοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας αλλά και μέλη των «συνεργείων» επαγρύπνησης που συναίνεσαν και συνέργησαν   στην διαπόμπευση των ασθενών τους.
Καλούμε τις Πανεπιστημιακές Αρχές, την Ιατρική Ακαδημαϊκή Κοινότητα και το Ιατρικό Σώμα να καταδικάσουν απερίφραστα τις πρακτικές αυτές και να αποκλείσουν από τους κόλπους τους, τους επίορκους και ανίκανους  καρεκλοκένταυρους των ποικιλώνυμων ευρωβόρων κέντρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας που δεν θα έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν.

Αθήνα 3 Μαΐου 2012

Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ
Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών